> ## Documentation Index
> Fetch the complete documentation index at: https://docs.superoffice.com/llms.txt
> Use this file to discover all available pages before exploring further.

# Personen samenvoegen

> Leer hoe u dubbele personen in SuperOffice CRM samenvoegt om activiteiten, verkopen en projectlidmaatschappen te consolideren. Bevat stapsgewijze instructies voor het gebruik van het dialoogvenster Personen samenvoegen.

<Note>
  Als uw gebruiker toegang wil hebben tot deze functie, moet de gebruiker tot een rol behoren die beschikt over het functionele recht **Kan entiteiten beheren (verplaatsen en samenvoegen)**.
</Note>

Als dezelfde persoon onder verschillende namen of bedrijven in SuperOffice CRM is geregistreerd (zoals "Jonathan Clark" en "Jonathon Clarke"), kunt u hun contactrecords samenvoegen om activiteiten, verkopen en projectlidmaatschappen te consolideren.

<Note>
  U kunt geen personen (SuperOffice-gebruikers) in uw eigen bedrijf samenvoegen. Wel kunt u een persoon van een ander bedrijf samenvoegen met een persoon in uw eigen bedrijf.
</Note>

## Stappen

1. Open het dialoogvenster **Personen samenvoegen**:

   * In het **scherm Persoon**: Ga naar de gewenste persoon, klik op <i class="ph ph-dots-three-circle-vertical" aria-label="Taakknop" /> en selecteer **Personen beheren** > **Personen samenvoegen** in het menu.

   * In het **scherm Bedrijf**: Ga naar het sectietabblad **Personen**, selecteer één of twee Personen, klik met de rechtermuisknop en kies **Personen beheren** > **Personen samenvoegen**.

2. Als u slechts één persoon hebt geselecteerd, kies dan een tweede persoon onder **Aan**. Begin te typen om te zoeken naar de persoon. Om de Personen bij **Van** en **Naar** te wisselen, klikt u op de pijlknop <i class="ph ph-arrows-left-right" aria-hidden="true" />.

3. Onder **Actie bij \[bedrijf/persoon] na samenvoegen**, kies een van de volgende opties:

   * **Verwijderen van \[bronpersoon]:** Verwijdert de bronpersoon na het samenvoegen (handig voor duplicaten).
   * **Markeren als voormalige werknemer:** Markeert de bronpersoon als een voormalige werknemer (handig als de persoon van baan is veranderd).

4. Onder **Actie op alle bestaande activiteiten en verkopen**, kies een van de volgende opties:

   * **Alles op \<company> laten**: selecteer deze optie als u niet wilt dat de activiteiten en verkopen samen met de gebruiker worden overgebracht, maar deze bij het huidige bedrijf wilt houden.
   * **Alles verplaatsen naar...**: Selecteer deze optie om alle activiteiten en verkopen over te brengen naar het nieuwe bedrijf.
   * **Alle activiteiten verplaatsen die beginnen na**: Selecteer deze optie om activiteiten en verkopen over te brengen die na een bepaalde datum aanvangen.

5. Klik op **Samenvoegen**. Vervolgens gebeurt het volgende:

   * Alle details worden samengevoegd.
   * Activiteiten en verkopen blijven gekoppeld aan de doelpersoon of worden verplaatst, afhankelijk van de geselecteerde optie.
   * Project- en statische selectielidmaatschappen volgen het doelbedrijf.
   * De opgegeven actie (verwijderen of markeren als voormalige werknemer) wordt toegepast op de bronpersoon.

![Dialoogvenster Personen samenvoegen met opties om dubbele Personen (inclusief hun activiteiten) te verwerken en post-samenvoegacties te kiezen. -screenshot][img4]

[img4]: ../../../media/loc/en/contact/merge-contacts.png


## Related topics

- [Bedrijven samenvoegen](/nl/company/learn/merge-companies.md)
- [Verwijderde bedrijven en personen herstellen](/nl/learn/basics/deleting-elements#restore.md)
