> ## Documentation Index
> Fetch the complete documentation index at: https://docs.superoffice.com/llms.txt
> Use this file to discover all available pages before exploring further.

# Oppdatere rolle

> Slik redigerer du en rolle.

<Note>
  Denne funksjonen er ikke tilgjengelig i CRM Suite **Starter**-planen.
</Note>

For å oppdatere eller slette en [rolle][3], må du først velge rollen i fanen **Medarbeidere**.

1. Velg <i class="ph ph-traffic-signal" aria-hidden="true" /> **Roller** i navigatoren.

2. Velg fanen **Medarbeidere**.

3. I listen, dobbeltklikk på rollen du ønsker å redigere.

## Redigere en rolle

1. I dialogboksen **Opprett ny rolle** gjør du ønskede endringer i navnet og beskrivelsen til rollen, og deretter klikker du på **Lagre**.

2. [Rediger eventuelt rettighetene til rollen.][4]

3. Gå eventuelt til fanen **Funksjonelle rettigheter**, og rediger de funksjonelle rettighetene til rollen.

   * Hvis du vil legge til en rettighet, velger du én eller flere rettigheter i feltet **Denne rollen kan IKKE**, og deretter klikker du på <i class="ph ph-arrow-circle-right" aria-label="Arrow right" />.
   * Hvis du vil fjerne en rettigheter, velger du én eller flere rettigheter i feltet **Denne rollen kan**, og deretter klikker du på <i class="ph ph-arrow-circle-left" aria-label="Arrow left" />.

   Endringene lagres automatisk.

## Slette en rolle

Når du sletter en rolle, må du flytte brukerne som har rollen du sletter, til en annen rolle. Du bør derfor være sikker på at brukerne får riktig tilgang i rollen du flytter dem til.

<Note>
  Du kan ikke slette rollen for anonyme brukere eller systembrukeren (**Brukernivå 0**).

  **Du kan ikke angre slettingen av en rolle.**
</Note>

1. Med rollen markert, klikk på **Slett**.

   Er Slett-knappen deaktivert (grå)? Det er ikke mulig å slette rollen man selv tilhører. Hvis det er bare én rolle, kan du ikke slette den.

2. I dialogboksen **Slett rolle** klikker du på <i class="ph ph-caret-down" aria-label="Chevron" /> ved siden av feltet **Flytt alle brukere med denne rollen til**, og deretter velger du en annen rolle for brukeren med rollen du vil slette.

3. Klikk på **Slett**.

   * Rollen fjernes fra listen.

[3]: ./index

[4]: ./set-data-rights-for-role


## Related topics

- [Roller](/no/admin/user-management/role/index.md)
- [Rediger eller fjern interessenter](/no/sale/learn/stakeholders/edit.md)
- [Oppdatere aktivitetsovervåking](/no/saint/admin/update.md)
- [Oppdatere brukerinformasjon](/no/admin/user-management/update-user.md)
- [Oppdatere listeforekomster](/no/admin/lists/update-items.md)
- [Opprett en rolle](/no/admin/user-management/role/create-role.md)
