> ## Documentation Index
> Fetch the complete documentation index at: https://docs.superoffice.com/llms.txt
> Use this file to discover all available pages before exploring further.

# Redigere oppfølging

> Hvordan åpne, redigere eller slette en oppfølging; endre sluttidspunktet for en oppfølging i dagboken; redigere eller slette invitasjon; redigere repeterende oppfølging.

<Note>
  Du kan bare redigere oppfølginger der du er eieren. Hvis du viser andre medarbeideres dagbøker, kan du bare redigere oppfølginger der den valgte medarbeideren er eier.

  **Møter opprettet i Outlook eller Gmail:** Hvis et møte er opprettet i Outlook eller Gmail og synkronisert til SuperOffice via Synchronizer, er det skrivebeskyttet i SuperOffice (bortsett fra SuperOffice-spesifikke felt som Type, Firma, Salg og Prosjekt). En advarsel i ren tekst vises øverst i oppfølgingsdialogen som minner deg på å redigere eller slette møtet i Outlook eller Gmail.
</Note>

Hvis du redigerer tid, dato eller sted for en oppfølging - eller sletter en invitasjon du har opprettet og sendt - vil de inviterte motta et varsel om dette.

## Trinn

1. Åpne en eksisterende oppfølging ved å dobbeltklikke på den:

   * I detaljkortet **Aktiviteter** i skjermbildet Firma, Person, Dagbok, Prosjekt eller Salg.
   * Eller, på de ulike fanene i dagboken.

2. [Gjør ønskede endringer i dialogboksen.][3]

   <Note>
     Hvis du [redigerer en repeterende oppfølging][1], får du spørsmål om du vil endre bare denne forekomsten eller denne og alle fremtidige forekomster.
   </Note>

   [1]: ../edit-follow-up#repeat

   **Bruker Synchronizer:** Hvis møtet er opprettet i Outlook eller Gmail og synkronisert til SuperOffice via Synchronizer, er de fleste felt skrivebeskyttet. Du kan bare redigere disse SuperOffice-spesifikke feltene: **Alarm**, **Type**, **Firma**, **Opptatt/Fri**, **Salg**, **Prosjekt**, **Interne notater**, **Prioritet** og **Utført**. Alt annet forblir skrivebeskyttet for å unngå at endringer overskrives under neste synkronisering.

3. Klikk på **Lagre**.

<Note>
  Du kan ikke redigere utførte oppfølginger før du har deaktivert statusen **Utført**.
</Note>

<h2 id="change-end">
  Endre sluttidspunktet for en oppfølging i dagboken
</h2>

I dagboken kan du endre sluttidspunktet for en oppfølging uten å åpne den:

1. Klikk på oppfølgingen i fanen **Dag**, **Uke** eller **Oversikt**.
2. Hold musepekeren over nedre kant av oppføringen. Pekeren endres til en dobbeltpil.
3. Klikk og hold, og dra deretter kanten opp eller ned for å justere varigheten. Oppdatert sluttidspunkt vises mens du drar.
4. Slipp museknappen for å lagre endringen.

<Note>
  Du kan også endre tidsrommet ved å åpne oppfølgingen og justere feltene **Start**, **Slutt**, **Frist** eller **Varighet**.
</Note>

<h2 id="repeat">
  Redigere repeterende oppfølging
</h2>

Endringer fungerer på samme måte som når du redigerer oppfølginger, men når du gjør en endring, vises dialogboksen **Repeterende oppfølginger**.

![Repeterende oppfølging-dialog -screenshot][img1]

* Hvis du velger **Endre bare denne forekomsten**, vil endringen ikke påvirke andre tidspunkter.
* Hvis du velger **Endre alle fremtidige forekomster inkludert denne**, vil endringen gjelde for denne og alle fremtidige repetisjoner.

Du kan kun endre startdatoen mens du ser på detaljene for repetisjon. For å endre tidspunktet, klikk **OK** eller **Avbryt** for å gå tilbake til oppfølgingsdetaljene.

Hvis du endrer regelen midt i en serie møter, opprettes en ny regel, og den gamle avsluttes ved bruddpunktet.

Hvis du endrer starttidspunktet for ett møte, påvirkes ikke regelen. Møtet behandles som et unntak, men kan justeres tilbake i linje med resten av møtene.

<Warning>
  Å endre start- eller sluttdatoen på et gjentakende møte etter at det er lagret, er en dårlig idé. Å endre tidspunktet på et gjentakende møte fungerer bra, men å endre datoen vil bare føre til forvirring. **Å endre starttidspunktet på et møte vil utløse en oppdatering på alle påfølgende gjentakelser** hvis du har satt oppdateringsmodusen til dette og videre.
</Warning>

<h2 id="delete">
  Slette oppfølging via dagboken
</h2>

* Hvis du sletter en oppfølging du er invitert til, fjernes den kun fra din dagbok.
* Hvis du sletter en invitasjon du eier, fjernes oppfølgingen også fra dagbøkene til de inviterte.

1. Velg ønsket oppfølging.
2. Høyreklikk og velg **Slett**.
3. Klikk **Ja** for å bekrefte slettingen eller **Nei** for å beholde oppfølgingen.

Du kan slette møter opprettet i Outlook eller Gmail i SuperOffice når de er mer enn 7 dager gamle.

Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se [Slette elementer i SuperOffice CRM][1].

[1]: ../basics/deleting-elements

[3]: ./create-follow-up#fields

[img1]: ../../../media/loc/en/diary/change-repeating-fo.png


## Related topics

- [Endre Utført-status for en aktivitet](/no/diary/learn/change-completed-status.md)
- [Stoppe repeterende oppfølginger](/no/diary/learn/recurrence/stop.md)
- [Legg til kobling til dokument, salg, prosjekt eller nettsted](/no/learn/basics/links.md)
