> ## Documentation Index
> Fetch the complete documentation index at: https://docs.superoffice.com/llms.txt
> Use this file to discover all available pages before exploring further.

# Sjekke inn/ut dokumenter

> Sjekke inn/ut dokumenter

I SuperOffice CRM er det mange som oppretter, redigerer og leser dokumenter til enhver tid. Hvis flere brukere redigerer samme dokument samtidig, risikerer de å overskrive hverandres data. For å unngå at dette skjer, vil SuperOffice CRM låse et dokument når det redigeres av en bruker. Andre brukere kan fortsatt åpne dokumentet, men bare i lesemodus. (Hvis organisasjonen bruker et dokumentbibliotek som SharePoint, kan flere personer redigere et dokument samtidig.)

## Redigeringsmodus og lesemodus

* Redigeringsmodus: Dokumentet åpnes for redigering. Dokumentet kan ikke redigeres av andre brukere før du lagrer og lukker det, noe som gjør at dokumentet automatisk sjekkes inn.

  Hvis du ikke vil at et dokument skal sjekkes inn automatisk når du lagrer og lukker det, kan du aktivere alternativet **Foreslå innsjekking når redigeringen er fullført** under **Preferanser** i SuperOffice WebTools.

* Lesemodus: Dokumentet åpnes for lesing. Hvis du gjør endringer i dokumentet, lagres de ikke. Hvis du vil [lagre dokumentet sammen med endringene][1], må du opprette et nytt dokument i SuperOffice CRM og laste opp filen sammen med endringene.

Som standard åpnes et dokument i redigeringsmodus. Hvis du foretrekker å velge lesemodus eller redigeringsmodus når du åpner et dokument, går du til <i class="ph ph-user-circle" aria-hidden="true" /> **Personlige innstillinger** > **Preferanser** > **Funksjoner** og setter **Spør om redigering eller lesing** til **Ja**.

## Hvordan vet jeg når et dokument er sjekket ut?

I dialogboksen **Dokument** viser et utsjekket dokument en banner som viser hvem som redigerer det.

<i class="ph ph-warning-circle" aria-label="Warning icon" /> **Du** redigerer dette dokumentet.

<i class="ph ph-warning-circle" aria-label="Warning icon" /> Du kan ikke redigere dette dokumentet fordi det er låst av **NN**.

## Sjekke ut et dokument for redigering

Åpne et dokument, og velg å [redigere dokumentet][1]. Dokumentet er sjekket ut for redigering av deg. Andre brukere kan bare åpne dokumentet i lesemodus.

## Sjekke inn et dokument etter redigering

I de fleste tilfeller kan du [lagre og lukke dokumentet][1] i programmet, og dokumentet sjekkes inn automatisk.

## Avbryte en utsjekking (gå tilbake til lagret versjon)

Du trenger spesielle privilegier for å få tilgang til dette alternativet. Du trenger også skrivetilgang til dokumentet.

<Warning>
  Hvis en annen bruker har sjekket ut et dokument, må du alltid kontakte denne brukeren før du utfører denne prosedyren. Ellers er det en risiko for at du overskriver noen andres endringer, eller at den andre brukeren overskriver endringene når de sjekker inn dokumentet

  Det beste alternativet kan være å lage en kopi av dokumentet og redigere kopien.
</Warning>

Hvis du eller noen andre har sjekket ut et dokument og vil redigere dokumentet, kan du avbryte utsjekkingen:

1. Høyreklikk på dokumentet og velg **Dokument**.
2. I **Dokument**-dialogen, klikk på <i class="ph ph-dots-three-circle-vertical" aria-label="Oppgave-knappen" /> og velg **Hent lagret versjon**.

[1]: ./edit


## Related topics

- [Sette inn bilder i meldingen](/no/marketing/editor/learn/insert-images-in-message.md)
- [Opplæring - utsendelse av dokumenter](/no/marketing/mailing/learn/create/tutorial-document-mailing.md)
- [Dokumentmal](/no/document/templates/learn/index.md)
- [Administrer personverninnstillingene dine (GDPR)](/no/security/privacy/admin/index.md)
- [Arbeide med eksterne dokumenter (kunnskapsbase)](/no/knowledge-base/learn/external-document.md)
- [Feilsøking](/no/document/templates/learn/troubleshooting.md)
