> ## Documentation Index
> Fetch the complete documentation index at: https://docs.superoffice.com/llms.txt
> Use this file to discover all available pages before exploring further.

# Slå ihop kontakter

> Lär dig hur du slår ihop dubbletter av kontakter i SuperOffice CRM för att samla aktiviteter, försäljningar och projektmedlemskap.

<Note>
  För att du ska få tillgång till den här funktionen måste din användare tillhöra en roll som har den funktionella behörigheten **Kan flytta, slå ihop och kopiera element**.
</Note>

Om samma person är registrerad under olika namn eller företag i SuperOffice CRM (t.ex. "Jonathan Clark" och "Jonathon Clarke") kan du slå ihop deras kontaktposter för att samla aktiviteter, försäljningar och projektmedlemskap.

<Note>
  Du kan inte slå ihop kontakter (SuperOffice-användare) på ditt eget företag. Däremot kan du slå ihop en kontakt från ett annat företag med en kontakt i ditt eget företag.
</Note>

## Steg

1. Öppna dialogrutan **Slå ihop kontakter**:

   * I fönstret **Kontakt**: Gå till den kontakt du vill slå ihop, klicka på knappen **Uppgift** (<i class="ph ph-dots-three-circle-vertical" aria-hidden="true" />), och välj **Underhåll kontakter** > **Slå ihop kontakter**.

   * I fönstret **Företag**: Gå till detaljkortet **Kontakter**, markera en eller två kontakter, högerklicka och välj **Underhåll kontakter** > **Slå ihop kontakter**.

2. Om du bara har valt en kontakt, välj en andra kontakt under **Till**. Börja skriva för att söka efter kontakten.
   Om du vill byta plats på **Från**- och **Till**-kontakter, klicka på pilknappen <i class="ph ph-arrows-left-right" aria-hidden="true" />.

3. Under **Utför på \[kontakt] efter sammanslagning**, välj ett av följande alternativ:

   * **Ta bort \[källkontakt]**: Tar bort källkontakten efter sammanslagningen (användbart för dubbletter).
   * **Markera som tidigare anställd**: Markerar källkontakten som tidigare anställd (användbart när kontakten har bytt jobb).

4. Under **Åtgärd för alla befintliga aktiviteter och försäljningar**, välj ett alternativ:

   * **Låt alla vara kvar hos \<company>**: Välj detta alternativ om du inte vill överföra aktiviteterna och försäljningarna tillsammans med användaren utan behålla dem i aktuellt företag.
   * **Flytta alla till ...**: Välj det här alternativet för att överföra alla aktiviteter och försäljningar till det nya företaget.
   * **Flytta alla aktiviteter från och med**: Välj det här alternativet för att överföra aktiviteter och försäljning som börjar efter ett visst datum.

5. Klicka på **Slå ihop**. Följande sker:

   * Alla uppgifter slås ihop.
   * Aktiviteter och försäljningar förblir kopplade till målpersonen, eller flyttas beroende på ditt val.
   * Projektmedlemskap och medlemskap i statiska urval följer målpersonen.
   * Den valda åtgärden (ta bort eller markera som tidigare anställd) tillämpas på källkontakten.

![Dialogrutan Slå ihop kontakter visar alternativ för att hantera dubbletter av kontakter och välja åtgärder efter sammanslagning. -screenshot][img4]

[img4]: ../../../media/loc/en/contact/merge-contacts.png


## Related topics

- [Slå ihop företag](/sv/company/learn/merge-companies.md)
- [Återskapa borttagna företag och kontakter](/sv/learn/basics/deleting-elements#restore.md)
