Gå til preferansen du vil oppdatere
- Klikk på Preferanser-knappen () i navigatoren.
- Velg ønsket preferansegruppe fra listeboksen øverst.
- Merk ønsket preferanse på Preferanser-listen. I feltet Aktive innstillinger vises innstillingene som allerede er definert for denne preferansen. Hvis dette feltet er tomt, kan det skyldes at valgene for å vise ulike nivåer ikke er merket av.
Legge til preferanseinnstillinger
- Gå til preferansen du vil legge til en ny innstilling for.
- Klikk på Legg til nederst i vinduet.
-
I dialogboksen Innstilling under Denne innstillingen gjelder for velger du hvilket nivå innstillingen skal gjelde for - hele systemet, én database, én brukergruppe eller én bruker.
- Hvis ett eller flere av alternativene er deaktivert, kan du ikke velge dette for denne innstillingen.
-
Velg navnet på ønsket database, gruppe eller bruker, i henhold til hva du valgte ovenfor.
- Hvis du valgte System, fylles feltet Mål ut automatisk, siden det bare finnes ett system.
- Navnet på feltet under Verdi varierer, avhengig av hvilken preferanse det gjelder. Her angir du verdien for innstillingen ved å skrive inn noe i feltet, velge fra en forhåndsdefinert liste, merke av i en utvalgboks og så videre, avhengig av hva slags preferansetype det dreier seg om.
- Hvis du valgte et høyere nivå enn det lavest mulige under Denne innstillingen gjelder for, kan du merke av for Fjern innstillinger på lavere nivåer nederst i dialogboksen hvis du vil fjerne innstillingene på alle lavere nivåer. Denne nye innstillingen vil da overstyre innstillingene som er angitt for lavere nivåer.
- Klikk på Lagre. Innstillingen blir tilgjengelig for brukere neste gang de logger på SuperOffice.
Preferanser med aktive brukerinnstillinger vises med fet skrift i preferanselisten.
Redigere preferanseinnstilling
- Gå til preferansen du vil oppdatere.
- Dobbeltklikk på innstillingen du vil endre.
- Oppdater feltene etter behov.
-
Klikk på Lagre (eller Avbryt for å forkaste endringene).
- Innstillingen blir tilgjengelig for brukere neste gang de logger på SuperOffice.
Tillate brukerinnstillinger
- Gå til preferansen du vil gjøre tilgjengelig, i menyen Personlige innstillinger.
- Merk av for Tillat brukerinnstillinger. Da vises preferansen i dialogboksen Preferanser, og alle kan redigere innstillingene for eget bruk.
Innstillinger på brukernivå er ikke tilgjengelig for alle preferanser.
Slette preferanseinnstilling
- Gå til preferansen du vil slette en innstilling for.
- Velg én eller flere innstillinger du vil slette, og klikk deretter på Slett nederst i vinduet. Alle merkede innstillinger forsvinner fra listen.