Krav
Du skal have den funktionelle ret Targets administrator for at tilføje, redigere eller slette måltyper.For at tilføje måltyper skal du have en Sales Premium-licens eller Growth-planen og Sales Targets Unlimited-tilføjelsen, eller Super-planen.
Tilgængelige måltyper
En måltype definerer, hvad du vil måle. Du kan vælge mellem følgende systemdefinerede dimensioner:- Alle salg
- Salgstype
- Salg, kilde
- Salg krediteret
- Salg, konkurrent
- Firma, kategori
- Firma, branche
- Firma, land
Tilføj en ny måltype
- Klik på og vælg Mål.
-
I skærmbilledet Mål skal du klikke på Tilføj ny måltype for at definere en salgsdimension. Du kan også klikke på (Konfigurer mål) på en eksisterende fane for at redigere den.
-
Klik på Måltype for at vælge den dimension, du vil spore, såsom Salgskilde eller Firmakategori.
-
Klik på Måleenhed for at vælge, hvordan resultater beregnes:
- Beløb: Samlet værdi af salg
- Antal: Antal salg
- Fortjeneste: Fortjenstmargen
- Under Separate mål skal du vælge specifikke undertyper, der skal spores separat. Valgmulighederne afhænger af den valgte måltype. For eksempel, hvis måltypen er Kategori, er undertyperne dine firmakategorier.
- Vælg afkrydsningsfeltet Kun tilgængelig på firmaniveau og gruppeniveau, hvis denne måltype ikke skal være tilgængelig på brugerniveau.
- Klik på Gem. Måltypen tilføjes som en fane. Du kan nu tilføje grupper og brugere til dit salgsmål.
Fjern en måltype
For at slette en måltype:- Åbn Målindstillinger fra den relevante fane.
- Klik på Slet.
Sletning af en måltype fjerner permanent alle relaterede data for alle år - tidligere, nuværende og fremtidige. Du kan ikke slette standardtypen Alle salg - Beløb.
Tips og fejlfinding
- Efter at have gemt kan måltypen og måleenheden ikke ændres. For at justere disse indstillinger skal du oprette en ny måltype og slette den gamle.
-
Du kan redigere listen Separate mål og afkrydsningsfeltet Kun tilgængelig på firmaniveau og gruppeniveau efter at have gemt.
Hvis du aktiverer firma/gruppe-kun tilgængelighed efter at have indtastet værdier på brugerniveau, vises en advarsel. Hvis du gemmer denne ændring, slettes målene på brugerniveau.