Vereisten
U moet het functionele recht Targets administrator hebben om targettypen toe te voegen, te bewerken of te verwijderen.Om targettypen toe te voegen, hebt u een Sales Premium-licentie of het Growth-plan en de Sales Targets Unlimited-add-on nodig, of het Super-plan.
Beschikbare targettypen
Een targettype definieert wat u wilt meten. U kunt kiezen uit de volgende systeem-gedefinieerde dimensies:- Alle verkopen
- Verkooptype
- Verkoopbron
- Verkoop gecrediteerd
- Verkoopconcurrent
- Bedrijfscategorie
- Bedrijfsbranche
- Land van het bedrijf
Een nieuw targettype toevoegen
- Klik en selecteer Targets.
-
In het Targets-scherm, klik Nieuw targettype toevoegen om een aangepaste verkoopdimensie te definiëren. U kunt ook op (Target configureren) op een bestaand tabblad klikken om het te bewerken.
-
Klik Targettype om de dimensie te selecteren die u wilt volgen, zoals Verkoopbron of Bedrijfscategorie.
-
Klik Meeteenheid om te kiezen hoe resultaten worden berekend:
- Bedrag: Totale waarde van verkopen
- Aantal: Aantal verkopen
- Winst: Winstmarge
- Onder Aparte targets, kies specifieke subtypes om apart te volgen. De opties zijn afhankelijk van het geselecteerde targettype. Bijvoorbeeld, als het targettype Categorie is, zijn de subtypes uw bedrijfscategorieën.
- Selecteer het selectievakje Alleen beschikbaar op bedrijfs- en groepsniveau als dit targettype niet beschikbaar moet zijn op gebruikersniveau.
- Klik Opslaan. Het targettype wordt toegevoegd als een tabblad. U kunt nu groepen en gebruikers toevoegen aan uw verkooptarget.
Een targettype verwijderen
Om een targettype te verwijderen:- Open Targetinstellingen van het relevante tabblad.
- Klik Verwijderen.
Het verwijderen van een targettype verwijdert permanent alle gerelateerde gegevens voor alle jaren - vorige, huidige en toekomstige. U kunt het standaardtype Alle verkopen - Bedrag niet verwijderen.
Tips en probleemoplossing
- Na het opslaan kunnen het targettype en de meeteenheid niet worden gewijzigd. Om deze instellingen aan te passen, maak een nieuw targettype aan en verwijder het oude.
-
U kunt de lijst Aparte targets en het selectievakje Alleen beschikbaar op bedrijfs- en groepsniveau na het opslaan bewerken.
Als u de beschikbaarheid alleen op bedrijfs-/groepsniveau inschakelt na het invoeren van waarden op gebruikersniveau, verschijnt er een waarschuwing. Het opslaan van deze wijziging zal de targets op gebruikersniveau verwijderen.