Krav
Du måste ha funktionsrättigheten Targets administrator för att lägga till, redigera eller ta bort måltyper.För att lägga till måltyper behöver du en Sales Premium-licens eller Growth-planen och Sales Targets Unlimited-tillägget, eller Super-planen.
Tillgängliga måltyper
En måltyp definierar vad du vill mäta. Du kan välja mellan följande systemdefinierade dimensioner:- All försäljning
- Försäljningstyp
- Försäljningskälla
- Försäljning krediterad
- Försäljningskonkurrent
- Företagskategori
- Företagsbransch
- Företagsland
Lägg till en ny måltyp
- Klicka och välj Mål.
-
I Mål-skärmen, klicka Lägg till ny måltyp för att definiera en anpassad försäljningsdimension. Du kan också klicka (Konfigurera mål) på en befintlig flik för att redigera den.
-
Klicka Måltyp för att välja dimensionen du vill spåra, som Försäljningskälla eller Företagskategori.
-
Klicka Måttenhet för att välja hur resultaten beräknas:
- Belopp: Totalt värde av försäljning
- Antal: Antal försäljningar
- Vinst: Vinstmarginal
- Under Separata mål, välj specifika undertyper som ska spåras separat. Alternativen beror på den valda måltypen. Till exempel, om måltypen är Kategori, är undertyperna dina företagskategorier.
- Välj kryssrutan Tillgänglig endast på företagsnivå och gruppnivå om denna måltyp inte ska vara tillgänglig på användarnivå.
- Klicka Spara. Måltypen läggs till som en flik. Du kan nu lägga till grupper och användare till ditt försäljningsmål.
Ta bort en måltyp
För att ta bort en måltyp:- Öppna Målinställningar från den relevanta fliken.
- Klicka Ta bort.
Att ta bort en måltyp tar permanent bort all relaterad data för alla år - tidigare, nuvarande och framtida. Du kan inte ta bort standardtypen All försäljning - Belopp.
Tips och felsökning
- Efter sparning kan måltypen och måttenheten inte ändras. För att justera dessa inställningar, skapa en ny måltyp och ta bort den gamla.
-
Du kan redigera listan Separata mål och kryssrutan Tillgänglig endast på företagsnivå och gruppnivå efter sparning.
Om du aktiverar tillgänglighet endast på företags-/gruppnivå efter att ha angett värden på användarnivå, visas en varning. Att spara denna ändring kommer att ta bort målen på användarnivå.