Rediger salg
- Åpne Salg-bildet for salget du vil oppdatere. Se Bruk søkeskjermen.
- Klikk på øverst til høyre på salgsbildet for å gå til redigeringsmodus.
-
Gjør nødvendige endringer. Du kan bytte mellom faner mens du er i redigeringsmodus.
- Totalkostnad, fortjeneste og prosentfelt: Endring av ett felt vil automatisk oppdatere de andre for å sikre konsistens.
- Endre fase: Oppdatering av fasen justerer automatisk Sannsynlighet-feltet. Du kan fortsatt overstyre denne verdien manuelt. Hvis salgstypen er koblet til en salgsguide, blir tidligere faser i guiden merket som fullført med en hake.
-
Klikk Lagre for å bruke endringene, eller Avbryt for å forkaste dem. Begge handlingene avslutter redigeringsmodus.
Hvis Lagre-knappen er nedtonet, må du sjekke at alle obligatoriske felt er fylt ut.
Merk et salg som utsatt
Denne statusen kan brukes når en kunde for eksempel utsetter sin kjøpsbeslutning til et senere tidspunkt.- Merk av for Utsatt i Salg-bildet.
-
Fyll ut følgende tilleggsfelt:
- Gjenåpningsdato: Datoen når salget skal vurderes på nytt.
- Årsak (utsatt): Forklaring på hvorfor salget ikke kan fortsette.
- Klikk Lagre. Dialogboksen Oppfølging åpnes, slik at du kan planlegge et fremtidig møte eller en samtale for oppfølging av salget.
Feltene Gjenåpningsdato og Årsak erstatter feltet Neste aktivitet.
Merk et salg som vunnet
- Velg Vunnet i Fase-listen.
- Oppdater Dato-feltet (standard er dagens dato) til faktisk avslutningsdato hvis forskjellig.
-
Velg Årsak for at salget ble vunnet.
- Juster salgsbeløpet og oppdater økonomiske detaljer i Detaljer-fanen.
- Klikk Lagre.
Merk et salg som tapt
- Velg Tapt i Fase-listen.
-
Velg Årsak for at salget gikk tapt.
- Oppdater eventuelle andre felt.
- Klikk Lagre.
Slett et salg
- Åpne Salg-bildet for salget du vil slette.
- Klikk på Oppgave-knappen () øverst til høyre på salgskortet og velg Slett.
-
I dialogboksen Slett salg, gjennomgå salgsdetaljene for å sikre at du sletter riktig salg. Denne handlingen kan ikke angres.
Hvis alternativet Slett ikke er tilgjengelig, har du kanskje ikke de nødvendige tillatelsene til å slette salget. Du kan ikke slette salg som ikke tilhører deg med mindre du har spesielle rettigheter.
- Klikk Ja for å bekrefte slettingen.