Deze functie is niet beschikbaar in het CRM Suite Starter-plan.
- Selecteer Rollen in de Navigator.
- Kies het tabblad Medewerkers.
- Dubbelklik in de lijst op de rol die u wilt bewerken.
Een rol bewerken
- In het dialoogvenster Nieuwe rol maken kunt u de naam en de beschrijving van de rol wijzigen. Klik vervolgens op Opslaan.
- Bewerk de rechten van de rol.
-
Ga naar het tabblad Functionele rechten en bewerk de functionele rechten van de rol.
- Als u een recht wilt toevoegen, selecteert u een of meer rechten in het veld Deze rol kan NIET en klik op .
- Als u een recht wilt verwijderen, selecteert u een of meer rechten in het veld Deze rol kan en klik op .
Een rol verwijderen
Wanneer u een rol verwijdert, moet u de gebruikers met die rol verplaatsen naar een andere rol. U moet er dan ook voor zorgen dat de gebruikers de juiste toegang hebben tot de rol waarnaar u ze verplaatst.Je kunt de rol voor anonieme gebruikers of de systeemgebruikersrol (Gebruikersniveau 0) niet verwijderen.U kunt de verwijdering van een rol niet ongedaan maken.
- Met de rol geselecteerd, klik op Verwijd.. Is de knop Verwijderen uitgeschakeld (grijs)? U kunt de rol waartoe u zelf behoort niet verwijderen. Als er nog maar één rol over is, kunt u deze niet verwijderen.
- Klik in het dialoogvenster Rol verwijderen op naast het veld Alle gebruikers met deze rol toewijzen aan en selecteer een andere rol voor de gebruikers van de rol die u wilt verwijderen.
-
Klik op Verwijd..
- De rol wordt verwijderd uit de lijst.