Over categoriegroepen
Categoriegroepen bieden een manier om categorieën in te delen naar doel en ongewenste automatiseringswijzigingen te voorkomen. Bijvoorbeeld: een bedrijf dat als Klant is gemarkeerd, mag nooit automatisch veranderen in een Lead door een formulier-invoer.Een bedrijfscategorie toevoegen
- Selecteer Lijsten in de Navigator.
- Kies uit het dropdownmenu Bedrijf - Categorie. Het tabblad Items toont alle bestaande categorieën.
- Klik op Toevoegen om het dialoogvenster Lijstitem bewerken te openen.
- Voer een naam in voor de categorie in het veld Naam. (Verplicht) Deze naam verschijnt in het veld Categorie op het bedrijfsscherm.
-
Kies uit de keuzelijst Categoriegroep de juiste groep.
De groep bepaalt hoe de categorie zich gedraagt in zoekopdrachten en automatiseringen, maar is niet zichtbaar voor eindgebruikers.
- Om later lead-status te kunnen inschakelen, kiest u Potentiële klant.
- (Optioneel) Voer een beschrijving in om te verduidelijken hoe de categorie gebruikt moet worden.
- (Optioneel) Selecteer Lead-status voor deze categorie inschakelen indien van toepassing.
- Klik OK om de nieuwe categorie op te slaan of Annuleren om uw wijzigingen te verwerpen.
Bedrijfscategorieën bewerken of verwijderen
Het bewerken of verwijderen van categorieën die in gebruik zijn, kan leiden tot inconsistente data.
Het wijzigen van een categoriegroep of het uitschakelen van lead-status kan bedrijven en contacten achterlaten met lead-informatie die niet langer bijgewerkt kan worden.
Bekijk het gebruik van de categorie zorgvuldig voordat u wijzigingen aanbrengt.
- Open de lijst Bedrijf - Categorie.
-
Om te bewerken:
- Dubbelklik een categorie om deze te openen.
- Werk Naam, Categoriegroep of de optie Lead-status bij.
- Klik OK om op te slaan.
-
Om te verwijderen:
- Selecteer de categorie in de lijst.
- Klik Verwijderen.
Verwijderde bedrijfscategorieën herstellen
- Open de lijst Bedrijf - Categorie.
- Selecteer Verwijderde items en koppen weergeven.
- Zoek de verwijderde categorie, dubbelklik erop en klik Herstellen.
- Klik OK.