Du kan bara redigera händelser som du är ägare till. Om du visar en annan medarbetares kalender kan du bara redigera händelser där den valda medarbetaren är ägare.Händelser som skapats i Outlook eller Gmail: Om en händelse har skapats i Outlook eller Gmail och synkroniserats till SuperOffice via Synchronizer är den skrivskyddad i SuperOffice (förutom SuperOffice-specifika fält som Typ, Företag, Försäljning och Projekt). En varning i ren text visas överst i händelsedialogen som påminner dig om att redigera eller ta bort händelsen i Outlook eller Gmail.
Steg
-
Öppna en befintlig händelse genom att dubbelklicka på den:
- I detaljkortet Aktiviteter i fönstret Företag, Kontakt, Kalender, Projekt eller Försäljning.
- På de olika flikarna i fönstret Kalender.
-
Gör de nödvändiga ändringarna i dialogrutan.
Med Synchronizer: Om händelsen skapades i Outlook eller Gmail och synkroniserades till SuperOffice via Synchronizer är de flesta fält skrivskyddade. Du kan bara redigera dessa SuperOffice-specifika fält: Alarm, Typ, Företag, Upptagen/ledig, Försäljning, Projekt, Interna anteckningar, Prioritet och Utförd. Allt annat förblir skrivskyddat för att undvika att ändringar skrivs över under nästa synkronisering.Om du redigerar en återkommande händelse får du frågan om du bara vill ändra den aktuella förekomsten eller den här och alla framtida förekomster.
- Klicka på Spara.
Du kan inte redigera slutförda händelser förrän du har inaktiverat deras status Slutförd.
Ändra sluttid för en händelse i Kalendern
I fönstret Kalender kan du ändra sluttiden för en händelse utan att öppna den:- Klicka på händelsen i fliken Dag, Vecka eller Översikt.
- Håll muspekaren över uppföljningens nedre kant. Markören ändras till en dubbelpil.
- Klicka och håll nere musknappen, dra sedan den nedre kanten uppåt eller nedåt för att justera uppföljningens varaktighet. Den uppdaterade sluttiden visas medan du drar.
- Släpp musknappen för att tillämpa ändringen.
Du kan också ändra tidsintervallet genom att öppna händelsen och redigera fälten Start, Slut, Tidsgräns eller Varaktighet.
Redigera återkommande händelse
Ändringar fungerar på samma sätt som när du redigerar händelser, men när du gör en ändring visas dialogrutan Återkommande händelser.
- Om du väljer Ändra endast denna förekomst, påverkas inte andra tider.
- Om du väljer Ändra denna och alla kommande förekomster, gäller ändringen även för denna händelse och alla framtida upprepningar.
Ta bort händelse i Kalendern
- Om du tar bort en händelse som du är inbjuden till, tas den endast bort från din egen kalender.
- Om du tar bort en inbjudan som du äger från din kalender, försvinner den också från de inbjudna personernas kalendrar.
- Välj den händelse du vill ta bort.
- Högerklicka och välj Ta bort.
- Bekräfta borttagningen genom att välja Ja, eller välj Nej för att behålla händelsen.