Slå ihop företag och kontakter
Om du hittar duplicerad information ska du slå ihop den så snart som möjligt för att se till att det är lättare att hitta rätt företag och kontakt. Du kan också flytta en kontakt om den läggs till på fel företagskort. Detta gör du för att förhindra dubbletter i framtiden.Den här funktionen kräver användarrättigheter, så kontakta administratören för att få tillräckliga funktionsrättigheter.
Ta bort företag och kontakter
När du har lagt till fel eller duplicerad information kan det vara en bra idé att ta bort en kontakt. Det finns flera sätt att göra detta:- Ta bort ett företag och tillhörande data
- Ta bort en kontakt
- Massradera kontakter och/eller företag med urval
Varför är knappen Ta bort inaktiverad (grå)?
Om knappen Ta bort är inaktiverad betyder det att du inte har behörighet att ta bort objektet. Exempel:- Du kan inte ta bort en kontakt som också är anställd i ett SuperOffice-företag.
- Du kan inte ta bort händelser, dokument, försäljningar, projekt osv. som inte tillhör dig, såvida du inte har tillräckliga användarbehörigheter.
Återskapa borttagna företag och kontakter
När du har tagit bort något som inte var avsett att tas bort, för företag och kontakter, kan du fortfarande återställa det från papperskorgen. Detta gör det mindre skrämmande att ta bort, när du vet att du fortfarande har ett återställningsalternativ.
Borttagna företag och kontakter behålls som standard i papperskorgen i 14 dagar. Därefter tas de bort permanent.
Du har också möjlighet att återställa andra användares raderade företag och kontakter markera bara Visa borttagna företag för alla användare PÅ.
- Välj Personliga inställningar > Papperskorg.
- I dialogrutan väljer du fliken Företag eller Kontakt. Företag och kontakter du tagit bort visas.
- Valfritt: Välj Visa borttagna företag/kontakter för alla användare. Det här alternativet kräver funktionella behörigheter.
-
Välj de företag eller kontakter du vill återskapa.
- Återskapande av ett företag återskapar också alla kontakter som är knutna till detta.
- Återskapande av en kontakt för vilken företaget också blivit borttaget återskapar företaget och den valda kontakten.
- Klicka på Återskapa. Företagen och kontakterna återskapas i SuperOffice.
Ta bort och återställa ärenden
Borttagning och återställning av ärenden fungerar på samma sätt som för företag och kontakter. För att ta bort ett ärende måste användaren tillhöra en roll med den funktionella behörigheten Service-administration eller Allmän administratör. För att återställa ett borttaget ärende räcker det med den funktionella behörigheten Redigera alla ärenden. Det ger åtkomst att se och återställa alla borttagna ärenden från papperskorgen.- Välj Personliga inställningar > Papperskorg.
- Välj fliken Ärenden för att visa borttagna ärenden.
- Markera de ärenden du vill återställa.
- Klicka Återskapa. Ärendena återställs i SuperOffice.
Knappar
- Du kan välja att inte visa denna dialogruta genom att: Markera Visa inte den här dialogrutan igen längst ned i dialogrutan för borttagning.
- Du kan välja att visa denna dialogruta igen genom att: Gå till Personliga inställningar > Inställningar > Funktioner och sätt alternativet Visa bekräftelsedialogruta till Nej.
När du väljer att ta bort ett företag, urval eller projekt måste du alltid bekräfta borttagningen, och alternativet Visa inte den här dialogrutan igen är därför inte tillgängligt.