Voor deze functie is een licentie voor Development Tools of het CRM Suite Core-plan vereist.
Waar te beginnen
- Ga naar Instellingen en onderhoud > Velden. Selecteer vervolgens het gewenste tabblad: Bedrijf, Contactpersoon, Project, Verkoop, Vervolgactiviteit of Document.
- Klik op een veld in het raster om het te selecteren.
- Klik en sleep in het raster om meerdere velden te selecteren.
- Klik op een veld in de lijst Velden om zowel het label als het gegevensveld in het raster te selecteren.
Verplaats veld
- Klik en sleep met de muis. De velden worden automatisch aangepast om in het raster te passen.
- Klik op een veld en gebruik de pijltoetsen op het toetsenbord.
- Klik op een veld en gebruik de pijltoetsen in de rechterbenedenhoek ( ).
- Dubbelklik op een veld en specificeer positiewaarden X en Y in het dialoogvenster Velden.
Stel positie in
- Geef het volgende in de velden rechts van Label: X: Horizontale positie van het label. Hoe hoger het nummer, hoe verder naar rechts. Y: Berticale positie van het label. Hoe hoger het nummer, hoe verder naar beneden.
- Geef het volgende in de velden rechts van Data: X: Horizontale positie van het gegevensveld. Hoe hoger het nummer, hoe verder naar rechts. Y: Verticale positie van het gegevensveld. Hoe hoger het nummer, hoe verder naar beneden.
Richt velden uit (rechts/links)
Selecteer de velden die je wilt aanpassen en klik op links uitlijnen () of rechts uitlijnen () onder het raster.Wijzig de breedte van een veld
- Dubbelklik op het relevante veld in de lijst Velden of het raster.
- Geef de breedte van het label op in het veld rechts van Label.
- Geef de breedte van het gegevensveld op in het veld rechts van Gegevens.
De TAB-volgorde van velden op het tabblad Meer bewerken
De TAB-volgorde is de volgorde waarin u tussen de verschillende velden beweegt wanneer u op de TAB-toets drukt. U kunt de volgorde van de tabbladen wijzigen om de logische volgorde te weerspiegelen waarin de gebruikers normaliter gegevens invoeren in de velden. De TAB-volgorde wordt weergeven in de lijst Naam links in het scherm. Deze volgorde is niet dezelfde als de fysieke veldposities die u ziet in het voorbeeldvenster rechtsboven. Stappen:- Selecteer het gewenste veld onder de lijst.
- Klik op onder de lijst om het veld omhoog of omlaag te verplaatsen.
- Klik op Publiceren als u de wijzigingen beschikbaar wilt maken voor SuperOffice CRM-gebruikers.
Een door de gebruiker gedefinieerd veld op de eerste pagina weergeven
- Schakel Verschillende velden voor pagina 1 toestaan voor verschillende gebruikersgroepen onder in het tabblad in om verschillende velden voor pagina 1 voor verschillende gebruikersgroepen op te geven. Als dit niet is ingeschakeld, worden de velden die u opgeeft gebruikt voor alle gebruikersgroepen.
- In de gebruikersgroepslijst hierboven selecteert u de gewenste gebruikersgroep (als u in de vorige stap Verschillende velden voor pagina 1 toestaan voor verschillende gebruikersgroepen hebt ingeschakeld).
- Kies in de keuzelijst Veld 1 het veld dat bovenaan moet worden weergegeven. Kies in de keuzelijsten Veld 2 en Veld 3 de velden die moeten worden weergegeven op de volgende posities.
- Klik op Opslaan als u de wijzigingen alleen wilt opslaan in Instellingen en onderhoud, of klik op Publiceren als u de wijzigingen beschikbaar wilt stellen voor alle SuperOffice CRM-gebruikers.
Gebruikersgroepen en velden voor pagina 1
U definieert gebruikersgroepen in het scherm Lijsten. U definieert de groep waartoe een gebruiker behoort in het scherm Gebruikers. Wanneer u een naam selecteert in de lijst Gebruikersgroep, worden de beschikbare Pagina 1-velden voor de betreffende gebruikersgroep weergegeven onder Veld 1, 2 en 3 Als u (alle gebruikersgroepen) selecteert in de lijst Gebruikersgroep, een veld of velden selecteert en de instelling opslaat, geldt dezelfde veldselectie voor alle gebruikersgroepen in SuperOffice CRM. Als u vervolgens een specifieke gebruikersgroep selecteert, kunt u de bestaande veldinstellingen opheffen voor deze groep door een andere keuze op te geven. Als u in een veld niets opgeeft, blijft dit leeg, omdat alle drie de velden worden overschreven, ongeacht de inhoud.U moet een overschrijving voor één gebruikersgroep publiceren nadat u een instelling voor alle gebruikersgroepen hebt opgegeven. Anders heeft het geen effect.